La nostra història
Els barris de Bellvitge i Gornal estan situats a la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat, uns barris que es van construir als anys seixanta per donar cabuda a la gran massa de població emigrant que es va traslladar de totes parts d'Espanya fugint del camp per a treballar a la ciutat, en aquest, a Barcelona.

Són barris dormitori que sobretot van possibilitar vivenda a treballadors de l'empresa Seat, però també a altres empreses que en aquell moment van veure com creixia la seva producció com l'escuma.

Bellvitge va ser un barri que va sofrir una gran especulació quan els primers constructors van voler multiplicar per tres el número de vivendes dissenyades per a la zona. La població, caracteritzada per ser famílies joves, amb nens petits i lluitadores, va plantar cara a l'empresa constructora i van evitar l'aixecament de diversos edificis aconseguint la creació d'espais oberts, parc i passejos.

Aquell va ser el començaments d'una llarga lluita per obtenir el que ells creien drets fonamentals com era un sistema de clavegueram, fins el moment els carrers s'embarraven quan plovia quatre gotes; algun transport públic que els hi comunicara amb la resta de la ciutat, la població caminava llargues distàncies per desplaçar-s'hi als seus llocs de treball; escoles pels infants amb major cobertura d'edat i varietat, llars d'infants, primària, secundària, FP i batxillerats; metges, comerços, etc. Poc a poc es van obtenir aquests i d'altres mínims drets que garantien una vida amb unes mínimes comoditats.

Potser per aquest origen humil de la població que tant li va costar aconseguir millores en aquest barri i ser propietaris de les seves vivendes ja que va ser un barri que mai va tenir vivendes de lloguer, els pisos quedaven buits i es venien a fills de veïns. Aquesta va ser la raó per la que l' immigració va arribar més tard al barri.

L'any 2008 l'entitat es defineix com associació amb identitat jurídica pròpia i escull el nom d'Associació Educativa Nou Quitxalles. El motiu d'escollir aquest nom es remunta als anys 70. El director de l'entitat, José Carlos, ha nascut i ha crescut al barri de Bellvitge i durant la seva infància va formar part d'un grup d'esplai al barri: Quitxalles. Aquest grup li va transmetre valors que es van convertir en imprescindibles a la seva vida i que més tard el van portar a seguir lligat al món de l'educació no formal, el voluntariat i la necessitat de crear espais per infants i joves fora de les formalitats escolars.

Nou Quitxalles és una entitat viva, en constant creixement que aprèn dels seus errors amb optimisme i que creix davant els reptes. No han estat començaments fàcils però tampoc esperava arribar fins a on ha arribat. No oblida que la seva raó de ser és ajudar als altres; infants, joves i famílies, i que, gràcies a tots ells i als voluntaris, col•laboradors, treballadors, persones en pràctiques, ajudants ocasionals, tot això ha estat i continua sent possible.