NotíciesFi de les festes i tornada a l’escola i al Nou Quitxalles

El tancament de les festes majors del barri de Bellvitge indica que el nou curs escolar dona inici.
De nou, els centres escolars comencen la seva activitat i docents i AMPAS es preparen per a gestionar el nostre valor més preuat: l’educació dels nostres infants i adolescents. Amb el seu esforç i voluntat permeten que els nostres futurs mecànics, perruquers, metges, advocats...preparin el seu camí.
Des de la celebració d’aquest inici de curs la Família Juanitos i Nou Quitxalles volen també fer present que són moltes les famílies que estan veient com disminueixen els seus ingressos i, per aquest motiu volem solidaritzar-nos amb ells, primer anunciant aquesta realitat i desprès lluitant per ajudar a aquestes famílies que, en molts casos, pateixen atur o falta de treball.
Els voluntaris i voluntaries de la nostra entitat han organitzat un equip de persones dedicades a cercar ofertes de feina que podràn trobar-se a la sala social de la entitat en horari de tarda.
Així celebrem aquesta iniciativa que intenta ajudar als nostres veïns i veïnes i us engresquem a que passeu a veure les ofertes de feina i formació recollides per voluntaris i voluntàries.
 


Nous programes socials i noves fórmules de participació en ells

Aquest curs es sense cap mena de dubte un nou repte ple d’il·lusió i compromís. La Família Juanitos i les dues associacions que la formen, Nou Quitxalles i Reciclart-e volen convidar-vos a participar com a voluntaris en les seves accions i programes. Des de la senzillesa i humilitat que caracteritza a la nostra família, aquest curs tenim en marxa els següents programes a on es pot participar com a voluntaris:
- Menjadors de garantia social per a adolescents i joves
- Suport a dones joves amb fills. Pisos assistits
- Programes de reforç escolar i acompanyaments socioeducatius
- Projectes de promoció de la feina
- Programes de voluntariat amb persones grans
- Programes de recursos i ponts solidaris
- Programes de creixement i desenvolupament social
Tots els voluntaris i voluntàries de les entitats són el major actiu per a fer del nostre barri un lloc perfecte a on fer créixer la solidaritat i sobretot les bones persones.
 


Dos projectes en altres territoris: el Prat de Llobregat i Igualada

Fa poc més de dos anys, la Família Juanitos, a través de la A.E Nou Quitxalles va iniciar la seva activitat en la població d’Igualada. Sis pisos assistits a on donar una oportunitat a dones amb fills víctimes de diverses situacions. Els sis pisos són un projecte del qual ens sentim molt orgullosos, no només per ajudar a aquestes mares i als seus fills, sinó també per fomentar amb això un equip de voluntàries que s’implica en acompanyar a aquestes mares joves.
Però ara també estem aterrant en el municipi del Prat del Llobregat amb una seu que alberga un magatzem solidari, l’espai d’atenció al voluntariat i la seu del “laboratori de programes i projectes socials”.
El local es troba ubicat en el mateix centre, a pocs metres de l’Ajuntament. Està disposat a una planta baixa al carrer Jaume Casanovas número 48.
Hem d’agrair a totes les persones que han fet i fan possible la presencia de Reciclart-e i Nou Quitxalles en aquestes dues poblacions. 
 


S’acaba el casal d’estiu!!

Sembla que va ser ahir quan va començar però el temps passa volant i ahir va acabar el casal – menjador que durant aquestes cinc setmanes ha acollit als infants del barri.
Agrair a la Fundació Probites, la Fundació Pere Tarrés, l’Institut Europa i l’escola La Marina i, a les piscines del Tennis Gran Via el que hagin ajudat a fer possible aquestes setmanes d’activitat i diversió!


Campanya Flor Solidaria d’estiu

Per fi hem tancat la campanya d’estiu, la quantitat recollida en donatius ha sigut de 3.992’71€.
Gracies a tots els comerços que han col·laborat i al setembre farem pública la relació d’aportacions que s’han fet.
Gracies als comerciants també ha sigut possible realitzar el casal – menjador.


Excursió a la Illa Fantasia!!!!

Amb motiu de la última setmana de casal i per arribar al final de la setmana plens d’energia per totes les experiències viscudes vam voler fer una excursió que agradés a gran i petits i fes gaudir a tothom per igual: la Illa Fantasia!
Aquesta excursió va ser possible en gran mesura al grup d’autocars AvantGrup que un any més va demostrar la seva solidaritat amb els trasllat dels infants del casal al parc aquàtic d’una manera còmoda i fent que el més important fos gaudir del dia.
Gràcies una i mil vegades!!!!


Concert Solidari

UNA I MIL GRÀCIES A TOTS ELS QUE DIVENDRES VAU FER POSSIBLE EL CONCERT SOLIDARI EN FAVOR DE LA INFÀNCIA REFUGIADA!!
Divendres passat va ser una nit plena d’emocions amb motiu del concert solidari realitzat a la sala Salamandra 1. Tots els que heu participat, ens heu recolzat, us vau emportar un fancine i vau gaudir amb la música de “La Última Movida” heu fet possible que la nostra intenció de portar material escolar a camps de refugiats sigui una mica més a prop d’aconseguir-se.
No acabaríem mai d’agrair a tothom però en especial a la Sala Salamadra, la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat, al grup de música “La Última Movida” i a Eloy Pastrana.
I també agrair el suport dels següents comerços de la ciutat, sense el vostre patrocini no hauria estat possible l’edició especial del butlletí “Valors de la Família Juanitos”:
- Autoescuela Collblanc
- Bar – Restaurante El Refugio
- Farmàcia M.A de Casanova
- Cafetería – Bar La Trobada
- Bocadillería Silverados
- Farmàcia – Ortopèdia Estel de Vilarrubia
- Farmàcia Pilar Alamos López
- GM Esports
- Òptica Bogas
- Farmàcia M.P Totosaus – Arribas
 


Campanya “Batega el cor per un món millor” a les Piscines Municipals de l’Hospitalet

Com us hem vingut explicant, des de fa unes setmanes la campanya itinerant “Batega el cor per un món millor” s’està exposant als diversos poliesportius municipals de la ciutat de l’Hospitalet.
La setmana passada va ser el torn del poliesportiu de Sant Feliu i des de ahir tots els usuaris de les Piscines Municipals de l’Hospitalet poden gaudir i fer-hi un cop d’ull.
Moltes gràcies a les famílies de tots dos poliesportiu per la seva hospitalitat i manera de fer!


COMENÇA EL COMPTE ENRERE!!!!!

En 4 dies tindrà lloc l’esperat concert solidari en favor de la infància refugiada. Us esperem a tots a la sala Salamandra 1 per gaudir de la música de “La Última Movida”. Si encara no teniu la vostra entrada la podeu descarregar gratuitament al següent enllaç: https://www.codetickets.com/salamandra/ca/salamandraregalos/1132/200/

NO PODEU FALTAR!!!!


Sortim a la revista Estris!

Aquest mes la revista Estris, editada per la Fundació Pere Tarres, reflexiona sobre l’austeritat des d’un punt de vista diferent a l’habitual, com a valor en positiu associat a la creativitat i oposat al malbaratament i al consumisme. 
Al voltant d’aquesta temàtica hem fet una petita reflexió i hem aportat el nostre granet de sorra amb l’explicació a un dels articles de la revista d’alguns dels nostres projectes.

Podeu trobar més informació al següent enllaç: http://www.peretarres.org/wps/wcm/connect/peretarres_ca/peretarres/webs/mcecc/home/publicacions/estris/ultim_numero