NotíciesReconeixement Nou Quitxalles

El proper dissabte, 22 d’Octubre, tindrà lloc una trobada a la Parròquia de Nostra Senyora de Bellvitge (C/Ermita 65 – 67) per a reconèixer la trajectòria de monitors/-es, educadors/-es i voluntaris que dia rere dia acompanyen a les famílies del nostre barri i, de manera molt especial, reconèixer el treball i la vocació de la nostra “monitora” més jove, Pepa Vignau. Per aquest motiu, esteu tots convidats a participar d’aquet moment amb la Faíilia Juanitos. Pares i mares, infants, monitors, ex monitors i persones vinculades a la trajectòria de la Pepa i la seva entrega a les famílies de Bellvitge.

Ens trobarem a les 19 hores del dissabte per a participar de una Eucaristia i poder compartir després un petit piscolabis.

Us esperem a tots i totes per a compartir aquest moment tant especial amb la Família Juanitos. 
 


Repte Solidari

Us volem demanar un gran favor per una nena de Pamplona que esta malalta.
Es tracta d’una alumna d’Izaga (esta cursant tercer de primària i es diu Lucia Urdiales) que esta a l’hospital lluitant contra un tumor.
La única petició que us fem es mireu el vídeo, el compartiu, l’envieu als vostres grups de whatsapp...
Al veure el següent vídeo pujaran les visites per a que pugui guanyar el repte de “El Hormiguero: La fe Mueve Montañas”.
Aquí us deixem l’enllaç: https://m.youtube.com/watch?v=p28zJPtGwsg&feature=youtu.be


Accions solidaries: Manantial Natural

Bellvitge i Gornal tenen un valor que es mostra a cada pas: els veïns i veïnes dels nostres barris són baluards de l’ajuda mútua. Bé sigui participant en associacions o de forma individual. També és un exponent de solidaritat el teixit comercial ja que són molts els comerciants que des de les seves tendes treballen de forma anònima per millorar el barri.
La nostra acció destacada d’aquestes expressions és la iniciativa que ha posat en marxa el comerç “Manantial Natural” i el seu propietari Adolfo López. Es tracta d’un donatiu a un projecte social recaptat pel comerç per cada bossa que els clients sol·liciten: els cèntims que costa cada bossa els destina a ajudar a veïns i veïnes del barri.
Són expressions senzilles per plenes de bona voluntat que la Família Juanitos i Nou Quitxalles volen difondre i premiar amb un “gràcies”.
 


Participació al Congrés “Migrants, refugiats i fronteres. De la exclusió a la hospitalitat”

El drama dels refugiats i desplaçats per els conflictes armats va en augment. Les dades publicades per les Nacions Unides i els seus organismes revelen dades que ens han de commoure: seixanta i cinc milions de desplaçats són xifres que superen a qualsevol persona de bona voluntat.
Els desplaçaments no són per voluntat pròpia. Famílies senceres han de fugir de la violència, la fam o la falta d’un futur digne.
La Família Juanitos des de Nou Quitxalles va organitzar al mes de juliol un concert solidari en la sala Salamandra amb la col·laboració altruista del grup musical “La Última Movida”. Durant el concert moltes famílies que van assistir van voler solidaritzar-se amb la causa mitjançant un donatiu i fer arribar així la solidaritat als infants refugiats en els campaments de desplaçats. La recaptació va ser de 452 euros. Nou Quitxalles, a través del seu equip de direcció, has traslladat aquesta solidaritat a les entitats que treballen sobre el terreny. Per a això, el passat dia 8 de setembre es va desplaçar a Madrid i va participar en el Congrés “Migrants, refugiats i fronteres. De la exclusió a la hospitalitat”. Des d’aquí volem felicitar la implicació de tots en aquest drama, als que amb el vostre gest heu fet possible aquesta donació. 


 


Fi de les festes i tornada a l’escola i al Nou Quitxalles

El tancament de les festes majors del barri de Bellvitge indica que el nou curs escolar dona inici.
De nou, els centres escolars comencen la seva activitat i docents i AMPAS es preparen per a gestionar el nostre valor més preuat: l’educació dels nostres infants i adolescents. Amb el seu esforç i voluntat permeten que els nostres futurs mecànics, perruquers, metges, advocats...preparin el seu camí.
Des de la celebració d’aquest inici de curs la Família Juanitos i Nou Quitxalles volen també fer present que són moltes les famílies que estan veient com disminueixen els seus ingressos i, per aquest motiu volem solidaritzar-nos amb ells, primer anunciant aquesta realitat i desprès lluitant per ajudar a aquestes famílies que, en molts casos, pateixen atur o falta de treball.
Els voluntaris i voluntaries de la nostra entitat han organitzat un equip de persones dedicades a cercar ofertes de feina que podràn trobar-se a la sala social de la entitat en horari de tarda.
Així celebrem aquesta iniciativa que intenta ajudar als nostres veïns i veïnes i us engresquem a que passeu a veure les ofertes de feina i formació recollides per voluntaris i voluntàries.
 


Nous programes socials i noves fórmules de participació en ells

Aquest curs es sense cap mena de dubte un nou repte ple d’il·lusió i compromís. La Família Juanitos i les dues associacions que la formen, Nou Quitxalles i Reciclart-e volen convidar-vos a participar com a voluntaris en les seves accions i programes. Des de la senzillesa i humilitat que caracteritza a la nostra família, aquest curs tenim en marxa els següents programes a on es pot participar com a voluntaris:
- Menjadors de garantia social per a adolescents i joves
- Suport a dones joves amb fills. Pisos assistits
- Programes de reforç escolar i acompanyaments socioeducatius
- Projectes de promoció de la feina
- Programes de voluntariat amb persones grans
- Programes de recursos i ponts solidaris
- Programes de creixement i desenvolupament social
Tots els voluntaris i voluntàries de les entitats són el major actiu per a fer del nostre barri un lloc perfecte a on fer créixer la solidaritat i sobretot les bones persones.
 


Dos projectes en altres territoris: el Prat de Llobregat i Igualada

Fa poc més de dos anys, la Família Juanitos, a través de la A.E Nou Quitxalles va iniciar la seva activitat en la població d’Igualada. Sis pisos assistits a on donar una oportunitat a dones amb fills víctimes de diverses situacions. Els sis pisos són un projecte del qual ens sentim molt orgullosos, no només per ajudar a aquestes mares i als seus fills, sinó també per fomentar amb això un equip de voluntàries que s’implica en acompanyar a aquestes mares joves.
Però ara també estem aterrant en el municipi del Prat del Llobregat amb una seu que alberga un magatzem solidari, l’espai d’atenció al voluntariat i la seu del “laboratori de programes i projectes socials”.
El local es troba ubicat en el mateix centre, a pocs metres de l’Ajuntament. Està disposat a una planta baixa al carrer Jaume Casanovas número 48.
Hem d’agrair a totes les persones que han fet i fan possible la presencia de Reciclart-e i Nou Quitxalles en aquestes dues poblacions. 
 


S’acaba el casal d’estiu!!

Sembla que va ser ahir quan va començar però el temps passa volant i ahir va acabar el casal – menjador que durant aquestes cinc setmanes ha acollit als infants del barri.
Agrair a la Fundació Probites, la Fundació Pere Tarrés, l’Institut Europa i l’escola La Marina i, a les piscines del Tennis Gran Via el que hagin ajudat a fer possible aquestes setmanes d’activitat i diversió!


Campanya Flor Solidaria d’estiu

Per fi hem tancat la campanya d’estiu, la quantitat recollida en donatius ha sigut de 3.992’71€.
Gracies a tots els comerços que han col·laborat i al setembre farem pública la relació d’aportacions que s’han fet.
Gracies als comerciants també ha sigut possible realitzar el casal – menjador.


Excursió a la Illa Fantasia!!!!

Amb motiu de la última setmana de casal i per arribar al final de la setmana plens d’energia per totes les experiències viscudes vam voler fer una excursió que agradés a gran i petits i fes gaudir a tothom per igual: la Illa Fantasia!
Aquesta excursió va ser possible en gran mesura al grup d’autocars AvantGrup que un any més va demostrar la seva solidaritat amb els trasllat dels infants del casal al parc aquàtic d’una manera còmoda i fent que el més important fos gaudir del dia.
Gràcies una i mil vegades!!!!