NotíciesCampanya “La Cassola Solidària”

Des del passat mes de març, l’Associació Educativa Nou Quitxalles va posar en marxa la iniciativa “La Cassola Solidaria” en benefici del casal menjador dut a terme al mes de juliol per una vuitantena d’infants i joves.
Han estat un total de 262 comerços i empreses de tota la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat els qui s’han adherit a aquesta iniciativa solidàra a través de les guardioles als seus establiments, on els clients han col·laborat amb donatius i han fet possible que molts infants i joves hagin pogut gaudir d’un estiu diferent. La quantitat rebuda ha estat de 2.400 €

Gràcies de tot cor!


Colònies i campaments a Planoles

Entre els dies 29 de juny i 10 de juliol es van dur a terme les colònies i campaments per un grup d’infants, adolescents i joves d’entre 6 i 16 anys de l’entitat. Tots els grups, com els últims anys, van marxar a l’Alberg Marista de Planoles, a la província de Girona.
Sota el lema “Masterchef” van treballar hàbits saludables  i com gaudir d’una alimentació de qualitat. A través de la superació de proves, gimcanes i tallers, tant els infants com els joves van gaudir de la natura i van treballar per potenciar el companyerisme, la tolerància i el respecte vers l’entorn que els envolta.


Casal d’estiu 2015

Entre els dies 29 de Juny i 31 de Juliol ha tingut lloc el casal d’estiu 2015 organitzat per l’entitat que ha donat cabuda a una vuitantena d’infants, adolescents i joves d’entre 3 i 16 anys. D’una banda el casal d’estiu infantil amb servei de menjador inclòs que ha comptat amb activitats com piscines, tallers, gimcanes pel barri i jocs d’aigua. I d’altra banda, el casal d’estiu dirigit al grup de joves del programa Parem Taula del Institut Europa amb dinàmiques i activitats en anglès. 


“QÜESTIONS VERS LA PROBLEMÀTICA DE L’ALIMENTACIÓ INFANTIL”
El passat dia 6 de juny va tenir lloc un Debat Fòrum sobre “Qüestions vers la problemàtica de l’alimentació infantil”, organitzat per l’Associació Educativa Nou Quitxalles, a la sala d’actes del Centre Cultural Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat. Volíem plantejar prendre el pols real de la situació present, així com també conéixer, encara més, les bones pràctiques i accions que es continuen provocant en l’actual crisi econòmica per part de diferents agents socials implicats al respecte.
Va ser una trobada d’entitats, associacions, fundacions i persones sensibles a la problemàtica que pateixen molts infants i joves del nostre entorn més proper, sobretot, en relació a no tenir cobertes les necessitats bàsiques. Tan aviat tinguem el document que recull les diferents intervencions ho penjarem a la nostra web perquè el pugueu veure.
Només ens queda agraïr a tots els participants el seu interès i treball diari en favor dels més necessitats.
“Signatura del conveni de col·laboració entre l’Associació Educativa Nou Quitxalles i el Consell Comarcal de l’Anoia”

El Consell Comarcal i l’ Associació Educativa Nou Quitxalles han signat el conveni de col·laboració per tal de desenvolupar el programa «Pisos d’Inclusió Social a l’Anoia». El programa neix per a donar recolzament a joves de la comarca que es troben en situació de manca d’habitatge i amb l’objectiu de preparar-se per a dur a terme una vida independent i autònoma quan finalitzi la seva estada als pisos.

http://anoiadiari.cat/societat/consell-comarcal-disposara-dos-pisos-inclusio-joves-comarca/
 


“LA CASSOLA SOLIDÀRIA”

El passat dia 26 de maig de 2015, l’Associació Educativa Nou Quitxalles va sortir al Diari de L’Hospitalet gràcies a la iniciativa que ha posat en marxa per finançar part de les activitats d’estiu dels nostres infants i joves. Més de 300 comerços de tota la ciutat s’han adherit amb aquesta campanya solidària que, de ben segur, ajudarà a molts infants en el suport alimentari aquest estiu. Gràcies, una vegada més, al nostre comerç de barri!!!
www.lhdigital.cat. Núm. 301


“TROCAJOVE 2015”

El passat cap de setmana del 30 i 31 de maig, un grup d’adolescents i joves de l’Associació Educativa Nou Quitxalles va participar de la Trocajove 2015, una trobada d’adolescents i joves dels esplais de Catalunya organitzada pel Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, de la Fundació Pere Tarrès a la ciutat de Sabadell. Un cap de setmana on van gaudir de jocs, gimcanes i tallers formatius de la mà d’educadors i monitors de lleure. Esperem que l’any vinent repeteixin i s’ho tornin a passar d’allò més bé!


Apadrina...La Samarreta Solidària

Aquesta acció solidària s’ha posat en marxa aquesta setmana i va dirigida a totes les empreses solidàries que volen donar un cop de mà apadrinant una samarreta pel casal d’estiu dels infants i joves de l’entitat. El donatiu d’apadrinament és de 25 euros i poden apadrinar tantes samarretes com vulguin. Totes les samarretes porten el logotip del casal d’estiu d’aquest any i el logotip o marca comercial de l’empresa que l’apadrina. Aquestes samarretes es distribuiran entre tots els infants i adolescents que participin del casal menjador a l’estiu. Si ets una empresa amb compromís de responsabilitat social i ens vols ajudar, posa’t en contacte amb nosaltres i AJUDA’NS A AJUDAR!


Centre acreditat com a Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics de la Generalitat de Catalunya

En aquest últim mes, i a través del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, s’ha acreditat el programa Pisos Assistits com a servei de suport als Serveis Socials Bàsics de la Generalitat. El programa pretèn assolir un objectiu important: minimitzar l’impacte de la crisi econòmica en els col·lectius més vulnerables a través d’iniciatives socials.


“La Cassola Solidària”

La Cassola Solidària és una iniciativa solidària que hem posat en marxa des de l’Associació Educativa Nou Quitxalles per afavorir als infants, adolescents i joves en el finançament de les seves activitats d’estiu durant els mesos de juliol i agost. Una vegada més, el comerç de proximitat s’ha implicat amb nosaltres i està ajudant als més petits a fer possible iniciatives com aquesta. 
Es tracta de fomentar la solidaritat entre els veïns i veïnes de la ciutat ja que tenen la possibilitat de deixar un donatiu (els dels canvis) en la guardiola situada a tots els comerços i ajudar als infants i joves al casal menjador d’aquest estiu. Aquesta campanya finalitzarà el proper 1 de setembre. Esperem poder ajudar a molts infants i joves! Entra a qualsevol comerç del barri i aporta el teu granet de sorra..