NotíciesConcert Solidari 

El proper divendres dia 27 de novembre tenim una cita a l’auditori del Centre Cultural Bellvitge a les 20 hores de la tarda. El grup de música LA ÚLTIMA MOVIDA tocarà de forma solidària i gratuïta en favor dels projectes socials desenvolupats per l’Associació Educativa Nou Quitxalles. Disposem d’entrades per als associats i els nostres veïns i veïnes, només us heu de posar en contacte amb nosaltres en horari de 17 a 19 hores o per telèfon.
Us esperem!


Som 3 i no 4

Som 3 i no 4 és el nou projecte que posa en marxa l’Associació Educativa Nou Quitxalles en conveni amb l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat. L’objectiu principal és assistir a un conjunt d’infants i adolescents de la nostra entitat que presenten necessitats que només un acompanyament psicològic pot pal·liar.
Un grup de psicòlegs i psicòlogues de l’hospital es traslladaran diariament als nostres locals per poder realitzar l’acompanyament dels nostres usuaris i treballar de manera conjunta amb els professionals de l’entitat en benefici del infant


Fòrum Debat 7 Novembre

El passat dissabte dia 7 de novembre va tenir lloc el II Fòrum Debat organitzat per l’entitat sota el títol “Impacte de la Crisi a la Infància: Trastorns Psicològics” a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat. Es van aglutinar 50 persones al voltant d’aquesta temàtica que actualment preocupa als diferents professionals de l’educació i l’acció social per posar veu en les diferents opinions en relació al tema i debatre quines estratègies cal prendre per fer front a les situacions de necessitat dels més petits.
Agraïm la presència i la intervenció dels ponents i agraïm també l’assistència de totes les persones que ens van acompanyar.


Participació a les Festes de Bellvitge

El passat dimecres dia 9 de setembre l’Associació Educativa Nou Quitxalles va participar amb activitats i tallers a les Festes de Bellvitge. Vam comptar amb l’actuació de Dj Mena, dos Photocall amb el Minion de l’esplai i dos tallers, un de còmic i un altre d’escriptura per als més petits. Ens ho vam passar d’alló més bé!
Ara només us queda participar de les activitats extraescolars que fem per les tardes a l’esplai i gaudir amb nosaltres de tot un món ple d’aventures! Us esperem!!!


Donació de productes d’higiene per part de l’AMPA de l’escola Sant Josep El Pi

El passat 19 de juny, l’AMPA de l’escola Sant Josep El Pi va fer entrega a l’Associació Educativa Nou Quitxalles de productes d’higiene infantil recollits en la seva campanya solidària en favor de la nostra entitat i de l’associació Mujeres Pa’lante.
Moltes gràcies per la vostra solidaritat!!


Donació d’aliments infantils a la Llar Sant Josep de la Muntanya de Barcelona

El passat 28 de juliol, els joves de l’entitat van tenir un gest solidari amb la Llar Sant Josep de la Muntanya fent entrega de productes d’alimentació infantils (papilles, llet de continuació i llet en pols) a aquesta entitat que pertany a la congregació de Mares dels Desemparats i Sant Josep de la Muntanya i que treballa en l’atenció d’infants tutelats que provenen d’entorns molt deteriorats i amb molts pocs recursos. La congregació es troba instal·lada al barri de Gràcia i des dels seus inicis ha dedicat gran part de la seva activitat als nens en situació de desemparament.


“Construïm Futur a l’agost”

Construïm Futur és un programa que es desenvolupa en el marc del Casal Jove durant el mes d’agost amb un grup de 10 joves i que treballa la formació i el temps de lleure amb el valor de la solidaritat de forma transversal a totes les accions. Ofereix una experiència de Casal Jove – Tastet d’Oficis amb formació en diferents oficis. Aquest any, el nostre objectiu ha estat el d’ajudar a millorar els locals parroquials del carrer França de la Parròquia Sant Joan Evangelista del barri i que, durant l’any, compleixen una funció solidària entre els veïns i veïnes.


Repartiment de la “Cistella Verda”

Durant el mes d’agost, i un cop per setmana, l’Associació Educativa Nou Quitxalles ha gestionat el repartiment i entrega a famílies de l’entitat d’una Cistella Verda que conté fruites i verdures ecològiques. Aquest gest ha estat possible gràcies a l’Obra Social Sant Joan de Déu i a la Fundació Futur.
D’aquesta manera hem pogut ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a famílies de l’entitat amb fills menors al seu càrrec a potenciar una dieta equilibrada i saludable.
D’altra banda, i de forma més discreta, hem pogut fer front a la nostra campanya d’estiu d’entrega d’aliments frescs.


Visita dels Mossos d’Esquadra d’Igualada als Pisos d’Inclusió Social de l’Anoia

El passat dia 5 d’agost vam rebre la visita dels responsables de l’oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra d’Igualada per conèixer i informar-s’hi sobre el programa que gestiona l’entitat al municipi, establir criteris d’actuació comuns i activar les relacions entre ambdues institucions.


L’Hort Solidari arriba a Nou Quitxalles

La iniciativa és dels agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud amb la participació d’efectius de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat, de Bombers de la Generalitat de Catalunya i de l’Unió de Pagesos.
La collita d’aquest estiu s’ha lliurat a la nostra entitat per ajudar a famílies necessitades arran de la crisi econòmica. Tots els productes del camp han estat conreats per mossos d’esquadra, policies locals i bombers en el seu temps lliure. Els nostres joves van poder gaudir d’aquesta iniciativa visitant l’hort i ajudant a recollir la collita. 
Agraïm també a la Fundació La Vinya la disposició de la seva furgoneta que va permetre compartir part de la collita amb la parroquia i d’aquesta manera ajudar a les seves famílies.