Notícies“Construïm Futur a l’agost”

Construïm Futur és un programa que es desenvolupa en el marc del Casal Jove durant el mes d’agost amb un grup de 10 joves i que treballa la formació i el temps de lleure amb el valor de la solidaritat de forma transversal a totes les accions. Ofereix una experiència de Casal Jove – Tastet d’Oficis amb formació en diferents oficis. Aquest any, el nostre objectiu ha estat el d’ajudar a millorar els locals parroquials del carrer França de la Parròquia Sant Joan Evangelista del barri i que, durant l’any, compleixen una funció solidària entre els veïns i veïnes.


Repartiment de la “Cistella Verda”

Durant el mes d’agost, i un cop per setmana, l’Associació Educativa Nou Quitxalles ha gestionat el repartiment i entrega a famílies de l’entitat d’una Cistella Verda que conté fruites i verdures ecològiques. Aquest gest ha estat possible gràcies a l’Obra Social Sant Joan de Déu i a la Fundació Futur.
D’aquesta manera hem pogut ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, a famílies de l’entitat amb fills menors al seu càrrec a potenciar una dieta equilibrada i saludable.
D’altra banda, i de forma més discreta, hem pogut fer front a la nostra campanya d’estiu d’entrega d’aliments frescs.


Visita dels Mossos d’Esquadra d’Igualada als Pisos d’Inclusió Social de l’Anoia

El passat dia 5 d’agost vam rebre la visita dels responsables de l’oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d’Esquadra d’Igualada per conèixer i informar-s’hi sobre el programa que gestiona l’entitat al municipi, establir criteris d’actuació comuns i activar les relacions entre ambdues institucions.


L’Hort Solidari arriba a Nou Quitxalles

La iniciativa és dels agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud amb la participació d’efectius de la Policia Local de Sant Boi de Llobregat, de Bombers de la Generalitat de Catalunya i de l’Unió de Pagesos.
La collita d’aquest estiu s’ha lliurat a la nostra entitat per ajudar a famílies necessitades arran de la crisi econòmica. Tots els productes del camp han estat conreats per mossos d’esquadra, policies locals i bombers en el seu temps lliure. Els nostres joves van poder gaudir d’aquesta iniciativa visitant l’hort i ajudant a recollir la collita. 
Agraïm també a la Fundació La Vinya la disposició de la seva furgoneta que va permetre compartir part de la collita amb la parroquia i d’aquesta manera ajudar a les seves famílies.


Acord entre Serveis Socials d’Igualada i Nou Quitxalles

El passat mes de juliol es va arribar a l’acord entre l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació Educativa Nou Quitxalles, de la disposició de tres pisos d’inclusió social per a joves. És un recurs que l’entitat posa a disposició de Serveis Socials i els professionals i que dona recolzament a joves de la ciutat que es troben en situació de manca d’habilitatge amb l’objectiu de preparar-s’hi per dur a terme una vida independent i autònoma quan finalitzi la seva estada als pisos.


Incorporació de les primeres usuàries al programa Pisos d’Inclusió Social a l’Anoia

Com ja sabeu, l’Associació Educativa Nou Quitxalles disposa de sis pisos d’inclusió social a la ciutat d’Igualada destinats a ajudar a joves que es troben en situació de manca de vivenda. 
Des del mes de juny són cinc les joves que s’han incorporat al programa que gestiona Nou Quitxalles en conveni amb el Consell Comarcal de l’Anoia. El servei s’adreça, preferentment, a joves d’entre 18 i 25 anys i s’articula a partir del treball personalitzat per a la promoció de la seva emancipació.  L’estada serà d’un any durant el qual, les persones usuàries seguiran un pla de treball orientat a promoure la seva inserció social i laboral.


Agraïment a Avant Grup

Des de l’Associació Educativa Nou Quitxalles volem agraïr a l’empresa d’autocars Avant Grup, ubicada a la població de Sant Boi de Llobregat, la seva col·laboració amb els nostres projectes socials. Gràcies, de tot cor, per adherir-vos a una xarxa de solidaritat en benefici dels més necessitats.

 


Concert Solidari Jokers MC Nordeste

El passat dia 4 de juliol va tenir lloc el IV Concert Solidari organitzat per Jokers MC Nordeste a Barcelona i en el que tots els donatius recaptats a través de les entrades solidàries van ser destinats a cobrir part de les despeses d’estiu de l’entitat. Una nit en la que van participar persones vinculades al món de les motos amb un tarannà solidari en favor de la infància més necessitada. Els donatius recaptats van ser de 261 €


Campanya “La Cassola Solidària”

Des del passat mes de març, l’Associació Educativa Nou Quitxalles va posar en marxa la iniciativa “La Cassola Solidaria” en benefici del casal menjador dut a terme al mes de juliol per una vuitantena d’infants i joves.
Han estat un total de 262 comerços i empreses de tota la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat els qui s’han adherit a aquesta iniciativa solidàra a través de les guardioles als seus establiments, on els clients han col·laborat amb donatius i han fet possible que molts infants i joves hagin pogut gaudir d’un estiu diferent. La quantitat rebuda ha estat de 2.400 €

Gràcies de tot cor!


Colònies i campaments a Planoles

Entre els dies 29 de juny i 10 de juliol es van dur a terme les colònies i campaments per un grup d’infants, adolescents i joves d’entre 6 i 16 anys de l’entitat. Tots els grups, com els últims anys, van marxar a l’Alberg Marista de Planoles, a la província de Girona.
Sota el lema “Masterchef” van treballar hàbits saludables  i com gaudir d’una alimentació de qualitat. A través de la superació de proves, gimcanes i tallers, tant els infants com els joves van gaudir de la natura i van treballar per potenciar el companyerisme, la tolerància i el respecte vers l’entorn que els envolta.