Notícies“Signatura del conveni de col·laboració entre l’Associació Educativa Nou Quitxalles i el Consell Comarcal de l’Anoia”

El Consell Comarcal i l’ Associació Educativa Nou Quitxalles han signat el conveni de col·laboració per tal de desenvolupar el programa «Pisos d’Inclusió Social a l’Anoia». El programa neix per a donar recolzament a joves de la comarca que es troben en situació de manca d’habitatge i amb l’objectiu de preparar-se per a dur a terme una vida independent i autònoma quan finalitzi la seva estada als pisos.

http://anoiadiari.cat/societat/consell-comarcal-disposara-dos-pisos-inclusio-joves-comarca/
 


“LA CASSOLA SOLIDÀRIA”

El passat dia 26 de maig de 2015, l’Associació Educativa Nou Quitxalles va sortir al Diari de L’Hospitalet gràcies a la iniciativa que ha posat en marxa per finançar part de les activitats d’estiu dels nostres infants i joves. Més de 300 comerços de tota la ciutat s’han adherit amb aquesta campanya solidària que, de ben segur, ajudarà a molts infants en el suport alimentari aquest estiu. Gràcies, una vegada més, al nostre comerç de barri!!!
www.lhdigital.cat. Núm. 301


“TROCAJOVE 2015”

El passat cap de setmana del 30 i 31 de maig, un grup d’adolescents i joves de l’Associació Educativa Nou Quitxalles va participar de la Trocajove 2015, una trobada d’adolescents i joves dels esplais de Catalunya organitzada pel Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, de la Fundació Pere Tarrès a la ciutat de Sabadell. Un cap de setmana on van gaudir de jocs, gimcanes i tallers formatius de la mà d’educadors i monitors de lleure. Esperem que l’any vinent repeteixin i s’ho tornin a passar d’allò més bé!


Apadrina...La Samarreta Solidària

Aquesta acció solidària s’ha posat en marxa aquesta setmana i va dirigida a totes les empreses solidàries que volen donar un cop de mà apadrinant una samarreta pel casal d’estiu dels infants i joves de l’entitat. El donatiu d’apadrinament és de 25 euros i poden apadrinar tantes samarretes com vulguin. Totes les samarretes porten el logotip del casal d’estiu d’aquest any i el logotip o marca comercial de l’empresa que l’apadrina. Aquestes samarretes es distribuiran entre tots els infants i adolescents que participin del casal menjador a l’estiu. Si ets una empresa amb compromís de responsabilitat social i ens vols ajudar, posa’t en contacte amb nosaltres i AJUDA’NS A AJUDAR!


Centre acreditat com a Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics de la Generalitat de Catalunya

En aquest últim mes, i a través del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, s’ha acreditat el programa Pisos Assistits com a servei de suport als Serveis Socials Bàsics de la Generalitat. El programa pretèn assolir un objectiu important: minimitzar l’impacte de la crisi econòmica en els col·lectius més vulnerables a través d’iniciatives socials.


“La Cassola Solidària”

La Cassola Solidària és una iniciativa solidària que hem posat en marxa des de l’Associació Educativa Nou Quitxalles per afavorir als infants, adolescents i joves en el finançament de les seves activitats d’estiu durant els mesos de juliol i agost. Una vegada més, el comerç de proximitat s’ha implicat amb nosaltres i està ajudant als més petits a fer possible iniciatives com aquesta. 
Es tracta de fomentar la solidaritat entre els veïns i veïnes de la ciutat ja que tenen la possibilitat de deixar un donatiu (els dels canvis) en la guardiola situada a tots els comerços i ajudar als infants i joves al casal menjador d’aquest estiu. Aquesta campanya finalitzarà el proper 1 de setembre. Esperem poder ajudar a molts infants i joves! Entra a qualsevol comerç del barri i aporta el teu granet de sorra..


Colònies de Setmana Santa
 


Els passats dies 29 i 30 de Març i 1 d’Abril, els infants d’educació infantil i primària de l’entitat van marxar de colònies al Càmping Queixans (Puigcerdà). Van ser tres dies de contacte amb la natura on els més petits van gaudir del bon temps fent gimcanes, jocs, tallers i rutes enmig del Pirineu Català. Uns dies plens d’aventures que van compartir amb companys i monitors. Ja estem esperant que arribi l’estiu per tornar a gaudir d’unes colònies!!!!!
 


Programa “Parem Taula”: inicia la línea calenta

El passat dia 11 de març, dimecres, va començar la línea calenta de suport alimentari al Institut Europa a través del Programa “Parem Taula” i el programa “Amb Seny”, que ofereix tot un seguit de dinàmiques que treballen les habilitats socials, les tècniques d’estudi i el reforç escolar en horari de tarda tots els dimecres, dijous i divendres, de 15:30 a 17:30 h. El grup d’adolescents i joves que participen d’aquesta realitat estan acompanyats per un equip d’educadors i psicòlegs que treballen de forma interdisciplinar amb altres agents que estan en relació amb el jove (serveis socials, escola i família).       


“Fes bategar el cor per un món millor”

El dia 16 de març es va posar en  marxa l’exposició itinerant per centres educatius que pretén sensibilitzar als infants i joves sobre la pràctica esportiva com un mètode de prevenció de les malalties cardiovasculars així com la relació que s’estableix entre aquestes i la situació de pobresa i necessitat que pateixen moltes persones. 21 empreses de diferents sectors han recolzat aquesta iniciativa a través d’un donatiu econòmic que va íntegrament destinat a viabilitzar el programa de Pisos Assistits a Igualada. Dilluns passat va arribar al IES Badalona VII, ubicat a la població de Badalona, i romandrà fins el proper dilluns. Aquest institut comptarà també amb la presència de voluntaris que oferiran xerrades formatives en relació a la campanya.


“Inauguració del Parc de Caterina Albert”

El passat dia 6 de març de 2015 va tenir lloc la inauguració del Parc Infantil del carrer Caterina Albert i va comptar amb la presència de l’alcaldessa Núria Marín i del regidor de Districte.
Des de l’Associació Educativa Nou Quitxalles i l’Associació Reciclart-e es va organitzar un taller de maquillatge, un espai de selfies pirates, una tómbola solidària i un taller per pintar pirates dirigit als infants més petits.
A més a més, i gràcies a la solidaritat de la botiga Informàtica Bellvitge es va poder sortejar una TABLET entre tots els assistents.
Infants, adolescents i famílies van valorar molt positivament la inauguració del parc perquè proporciona un espai d’esbarjo per a moltes famílies del barri.